Rogoznica

Rogoznica je mirno mediteransko mjesto čije se središte smjestilo na poluotoku tj. nekadašnjem otočiću Koparu koji je spojen s kopnom umjetnim nasipom u drugoj polovici XIX st. Veći dio otoka je prekriven šumom a u onom naseljenom dijelu prevladavaju stare kamene kuće koje odišu Mediteranom kakav je nekad bio. Ovo mjesto je poznato kao jedna od najljepših i najsigurnijih luka te je zbog toga rado posjećuju nautičari.

Stanovništvo se bavi poljodjelstvom, ribarstvom i turizmom. Obavezno posjetite kulturnu baštinu Rogoznice: crkva Sv. Nikole, Crkva Sv. Ivana Trogirskoga, župna crkva Blažene Djevice Marije na Nebu, gospa od Kapelice i ostatci utvrde koju su gradili Francuzi na vrhu naselja.… Vjeruje se kako je na rogozničkom području bila grčka kolonija Heraklea.

rogoznica-3

Od prirodnih fenomena posjetite slano jezero „Zmajevo oko“. Rogoznica  je poznata po svojim predivnim šljunčanim, betonskim i kamenim plažama na kojima svatko može pronaći svoj kutak. Mjesto ima i svoju marinu, marina Frapa, koja se smjestila u uvali Soline i visoke je kategorije te posjeduje 400 brodskih vezova. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu uživati u brojnim vodenim sportovima, pješačenju i mnogim drugim aktivnostima. U večernjim satima prošećite uz more, posjetite restorane, barove, uživajte u rogozničkoj ribarskoj noći.

Kontaktirajte nas

 

Ugostiteljski obrt Atrium

A: Miline 44, 22203 Rogoznica (Šibenska)

M: +385 98 17 09 273

E-mail: atrium@net.hr

Radno vrijeme

 

Ponedjeljak - Subota 

xx:xx - xx:xx

Nedjelja 

xx:xx

Pratite nas

 

Website developed by Studio Zona

Malcare WordPress Security